INTENSIEVE ZORG

We zijn er ons bij De Kolonie van bewust dat u het liefste thuis zou blijven wonen. Toch kan het voorkomen dat het helaas niet meer mogelijk zal zijn omdat u misschien niet meer in staat bent om voor uzelf te zorgen. Op dat moment is het belangrijk de juiste beslissing te nemen in verband met wat de beste oplossing voor zal zijn wanneer het op de kwaliteit van het leven aankomt.

Wij vragen hier eerst een gesprek voor met u en uw eventuele partner. Daarna zullen we ook een gesprek aangaan met kinderen en familieleden om u zo goed mogelijk te leren kennen. Het is voor ons van groot belang dat u niet allen goed verzorgt zult worden maar ook dat u zich bij De Kolonie thuis zult gaan voelen.

Wanneer de beslissing is genomen dat u bij ons komt wonen zult u altijd een klein team van verzorgers om u heen hebben waar u 24/7 op kunt rekenen. Op deze manier proberen we het voor u dan zo makkelijk en aangenaam mogelijk te maken. Er zal van de familieleden worden verwacht dat ze u regelmatig een bezoekje zullen komen brengen. Echter op de dagen dat dit niet mogelijk zou zijn zal er altijd een bekend gezicht klaar staan voor een praatje en een kopje koffie. U zult bij ons dus nooit het gevoel van eenzaamheid ervaren.

Vraag vrijblijvend advies over zorg en verblijf aan onze ervaren zorgadviseurs.

PSYCHOLOGIE

Doordat we ouder worden aanvaarden we ook dat er problemen kunnen ontstaan. Hierdoor kunnen er veranderingen optreden in gedrag of persoonlijkheid zoals vergeetachtigheid of stemmingsproblemen. Na een grondig onderzoek om de oorzaak van het probleem te kunnen vinden gaan we dan meestal aan de slag met een gerichte behandeling.
Wij zijn gespecialiseerd in Parkinson, dementie, neuropsychologie, gedragsproblemen, traumabehandelingen en onverwerkte gebeurtenissen.

LOGOPEDIE

Naarmate we ouder worden kunnen er ook andere problemen optreden. Zo hebben veel mensen op gevorderde leeftijd problemen met de ademhaling, het gehoor, met kauwen of slikken of soms zelf met taal en spraakproblemen. Dit kan natuurlijk heel vervelend zijn en ook gevaarlijk. Daarom zal onze ervaren logopedisten u onderzoeken en behandelen voordat het probleem een chronische aandoening zal worden. In de meeste gevallen bij een tijdige behandeling zijn dit soort problemen dan ook weer helemaal te herstellen.

FYSIOTHERAPIE

Voor de bewoners van De Koloniehof die aan een lichamelijke beperking lijden staat ons team van fysiotherapeuten 24/7 klaar om ze te helpen de klachten te behandelen. Voor ons is namelijk de kwaliteit van uw leven heel belangrijk en wanneer dat verhinderd wordt door pijnklachten of een lichamelijke beperking dan willen wij u graag helpen daar een oplossing voor te vinden.
Soms zal het nodig zijn dat u deel zal moeten nemen aan een speciaal behandelplan om van de pijn af te komen of de beperking te kunnen herstellen. Deze behandelplannen hangen geheel af van uw situatie en daarvoor nemen we vooraf altijd contact op met uw huisarts en familieleden om er precies achter te komen wat de oorzaak van uw probleem is. We zorgen er in ieder geval voor dat de kwaliteit van uw leven in grote mate verbeterd zal worden.